Μεγάλη πυρκαγιά στο Καρπενήσι: Πλησιάζει σπίτια και ξενοδοχεία (εικόνες – video)

Απειλούνται σπίτια στο ΚαρπενήσιΦωτιές σε Εύβοια, Αργολίδα, Άραξο και Αρκαδία

Φωτιά μεγάλης έκτασης ξέσπασε στο Καρπενήσι το μεσημέρι της Δευτέρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα ελικόπτερο , τρία οχήματα ΟΤΑ και ένα ε/π.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο σημείο της διασταύρωσης του Κεφαλοβρύσσου, από τη δεξιά πλευρά και επεκτάθηκε στο βουνό.

Σύμφωνα με αναφορές, η φωτιά έκαψε μελίσσια και πάνω από δέκα

κτηνοτροφικές μονάδες.

Νέο μέτωπο στη Δημητσάνα Αρκαδίας

Πυρκαγιά δασική έκταση στην περιοχή Δημητσάνα Αρκάδιας εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 1 PZL.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αργολίδα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Μετόχι της Ερμιόνης Αργολίδας.

Περισσότεροι από 55 πυροσβέστες και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν πλέον στην περιοχή, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ», τέσσερα αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ» και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, «γίνεται προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, προκειμένου να μην απειληθούν σπίτια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής ανέφερε ότι «έχουν έλθει τα αεροπλάνα και η φωτιά πάει προς ύφεση», προσθέτοντας ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να κατορθώσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε δασική περιοχή στη Σέτα Ευβοίας.

Δείτε επίσης: Μαίνεται για δεύτερα ημέρα η φωτιά στη Σέτα Ευβοίας – Δεν κινδυνεύουν οικισμοί (video)

Σημειώνεται ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη ορεινή περιοχή, ενώ όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν ελλοχεύει κίνδυνος για οικισμούς.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στον Άραξο

Χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Μαύρα Βουνά στον Άραξο Δυτικής Αχαΐας.

Δείτε επίσης: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Μαύρα Βουνά Αχαΐας (εικόνες)

Σύμφωνα με πληφορορίες του tempo24.gr, συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στη βραχώδη περιοχή από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις της Αχαΐας.

Keywords
Τυχαία Θέματα