Λαζαρίδης: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση για το Σκοπιανό

«Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση. Ζητούμε πρώτα από όλα να διαμορφώσει και να καταθέσει μια ενιαία θέση που να υποστηρίζεται από όλα τα μέλη και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες που την στηρίζουν. Και από τον κ. Καμμένο και από εκείνους -τα 200 και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- που ζητούσαν να δοθεί στα Σκόπια το όνομα “Μακεδονία”», τονίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο σύμβουλος επικοινωνίας

του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτει: «Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει, εμπιστευτικά φυσικά, τα κόμματα για τις θέσεις, τις προθέσεις και τις συζητήσεις που ήδη διεξάγει. Είναι προφανές ότι η επίλυση ενός εθνικού θέματος προϋποθέτει την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση. Η Βουλή, τα κόμματα, οι Έλληνες φτάσαμε στο σημείο να πληροφορούμαστε τις κινήσεις και τις συζητήσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση σαν αναγνώστες τους διεθνούς Τύπου. Και αυτό είναι ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο».

«Η Νέα Δημοκρατία», σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Λαζαρίδης, «έχει ξεκαθαρίσει τις προϋποθέσεις που θέτει για την εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης. Ζητούμε, πρωτα από όλα, το όνομα που θα συμφωνηθεί να ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις (erga omnes). Δηλαδή, εντός και εκτός του γειτονικού κράτους, στις διμερείς, αλλά και στις πολυμερείς σχέσεις του. Ζητούμε, επίσης, η πΓΔΜ να εγκαταλείψει δημόσια, ξεκάθαρα και απόλυτα κάθε ισχυρισμό, έργο ή δράση αλυτρωτικού χαρακτήρα. Να αποκηρύξει όλες τις αλυτρωτικές αναφορές που συνιστούν απόπειρα σφετερισμού της ιστορίας μας και της παρακαταθήκης της Μακεδονίας. Διότι η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και -όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι αδιαπραγμάτευτη. Ζητούμε, τέλος, να υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία σε μια ενιαία και αδιαίρετη συμφωνία. Απόπειρα να τεμαχιστεί η συμφωνία και να μείνουν προς διαπραγμάτευση σε μεταγενέστερο χρόνο οποιεσδήποτε εκκρεμότητες δεν θα γίνει δεκτή από τη Νέα Δημοκρατία».

Για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει: «Τα όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετρημένα και κοστολογημένα. Είναι τα λιγότερα που σίγουρα μπορεί να κάνει ως πρωθυπουργός της χώρας με δεδομένες τις περιοριστικές δεσμεύσεις που ισχύουν σήμερα. Σε ό,τι αφορά τους εταίρους μας, ας μην λησμονούμε ότι κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει ότι η αύξηση των φόρων συνιστούσε επιλογή της κυβέρνησης ΤσίπραΚαμμένου. Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι -και μπορούμε με ένα δυναμικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας- να διεκδικήσουμε χαμηλότερα πλεονάσματα και να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για πολύ μεγαλύτερες μειώσεις φόρων από αυτές που ήδη δεσμευτήκαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα