Λεβέντης: Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η όξυνση (video)

«Η παρούσα συζήτηση διαφημίστηκε σαν τη μεγάλη μέρα των αποκαλύψεων. Αλλά θα πρέπει να απογοητεύτηκαν οι πολίτες γιατί o,τι ακούστηκε ήταν παλιό», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Δείτε επίσης: Η συζήτηση στη Βουλή

– «Τον Παπαδόπουλο μου τον γνώρισε ο Μητσοτάκης»

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πολλές φορές στον λόγο του ότι η βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η όξυνση και σημείωσε όταν υπάρχει μια προμήθεια του δημοσίου ή πώληση να υπάρχει παρουσία εισαγγελέως πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. «Έτσι θα είχαμε γλυτώσει από πολλά κακά», προσέθεσε και διερωτήθηκε: «Γιατί δεν το κάνουμε αυτό. Γιατί να προσπαθήσει ο κ. Καμμένος να πουλήσει μόνος του το υλικό. Δεν είναι απώλεια εξουσίας η παρουσία του εισαγγελέα, είναι ύπαρξη διαφάνειας».

Ακόμα, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση της ΝΔ για «ειδικό δικαστήριο για τον Πάνο Καμμένο» λέγοντας: «Απείλησε η ΝΔ με ειδικά δικαστήρια όταν πάρει την εξουσία. Έτσι δεν θα γλυτώσει ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε Καμμένος, ούτε κανένας άλλος το ειδικό δικαστήριο εάν δεν υπάρχει παρουσία εισαγγελέα σε κάθε διαγωνισμό άνω των 1 εκατ. ευρώ. Αλλιώς θα φοβούνται υπουργοί να αναλάβουν και να υπογράφουν».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην «επέμβαση του Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια» διερωτώμενος «πού είναι ο υπουργός; Είναι υπουργός ή κρύβεται; Ο ίδιος δεν είπε να συλληφθεί ο Ρουβίκωνας; Εμφανίζεται μόνο όταν γίνει μια επιτυχία της αστυνομίας; Έχει χρέος ο υπουργός να τους βρει και να τους στείλει στη δικαιοσύνη, αλλιώς έχει ευθύνη και οι κύριοι αυτοί θα πράξουν πολλά» σημείωσε.

Για την ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΕΚ ζήτησε την επίσημη θέση της κυβέρνησης για το όνομα και υποστήριξε ότι «η θέση Καμμένου είναι να μην δοθεί το όνομα και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει άλλα. Θέλω να ξέρω ποια είναι η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης» ρώτησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Εν τέλει, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε τη θέση του για την «ταυτότητα φύλλου» και υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι ο συγκεκριμένος νόμος πέρασε με αλχημεία. «Το θέμα αυτό θα το διορθώσουμε όλοι γιατί μέσα σας ξέρετε ότι κάνατε ένα καπρίτσιο».



(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα