Κουρουμπλής: Η νησιωτική πολιτική απέκτησε πραγματικό περιεχόμενο

«Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η έννοια “νησιωτική πολιτική” αποκτά πραγματικό περιεχόμενο» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Αυγή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Μόνο οι έχοντες μνήμη χρυσόψαρου ή όσοι θεωρούν ότι η κοινωνία έχει τέτοια μνήμη

δεν θυμούνται πως ήταν, μόλις πριν από τρία χρόνια, η ακτοπλοϊκή εικόνα του Αιγαίου» προσθέτει.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημειώνει ότι «η χώρα πρέπει να βγει από τη μέγγενη στην οποία την έβαλαν τα εγκληματικά λάθη των τελευταίων δέκα ετών», ενώ αναφερόμενος στους τομείς του υπουργείου του αναφέρει πως δεν θα υπάρξουν άλλες ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν βελτιωθεί, ότι προχωρεί το πρόγραμμα εγκατάστασης αφαλάτωσης στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου και ότι γίνεται προσπάθεια να αναστηθεί ο ναυπηγικός τομέας στα πεδία της επισκευής αλλά και της κατασκευής πλοίων.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη δύναμη στη ναυτιλία παγκοσμίως. Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να γίνουν ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη μεγάλα ναυτιλιακά κέντρα» προσθέτει.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντά: «Ο Λαλιώτης με την πρόσφατη παρέμβασή του επιχείρησε αφενός να αποσαφηνίσει, τεκμηριωμένα, το πελώριο έργο του Ανδρέα. Τον επιτυχημένο τρόπο διαχείρισης και συνένωσης του κεντροαριστερού χώρου για 50 χρόνια κατασπαραζόταν με τις γνωστές συνέπειες. Θυμίζει επίσης ότι Κεντροαριστερά σημαίνει να εργάζεσαι για τη δημιουργία ενός μεγάλου κεντροαριστερού, σοσιαλιστικού και αριστερού, αντινεοφιλελεύθερου μετώπου».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα