Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο ΠΑΜΑΚ και χτύπησαν πρωτοετή φοιτητή

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλε λίγο πριν τις 14.00 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας φωνάζοντας συνθήματα.

Έσπασαν πίνακες και υλικά του πανεπιστημίου, πέταξαν έδρανα και έσκισαν αφίσες της ΔΑΠ. ‘Ενας από αυτούς κρατούσε έναν ξύλινο λοστό.

Ακόμη, χτύπησαν έναν πρωτοετή φοιτητή και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο Α.Σ., φοιτητής α’ έτους στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών δήλωσε στη Voria.gr: «Με είδαν κοντά στην είσοδο και μου επιτέθηκαν, περίπου

πέντε άτομα ταυτόχρονα. Με χτύπησαν, μόλις κατάφερα να ξεφύγω πήγα να κρυφτώ και όταν ανέβηκα πάλι είχαν φύγει. Θα έπρεπε να υπάρχει φύλαξη, δεν γίνεται να μπαίνει έτσι όποιος να ναι».

Εκτιμάται ότι η εισβολή ήρθε ως «απάντηση» στη διενέργεια της συνέλευσης της ΔΑΠ στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης έκανε λόγο για μια εντελώς απρόκλητη επίθεση, που όμως αποτελεί πια συνηθισμένο φαινόμενο για το πανεπιστήμιο.

«Άλλη μια συνηθισμένη ημέρα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ήταν μια εντελώς απρόκλητη επίθεση που έγινε με καταδρομικό τρόπο», είπε ο ίδιος.

«Δέκα άνθρωποι μπαίνουν με κουκούλες στο πανεπιστήμιο, βγάζουν καδρόνια κι αρχίζουν να χτυπούν, να σπάζουν και να ρημάζουν και σε τρία λεπτά έχει τελειώσει το επεισόδιο και εξαφανίζονται», είπε ο κ. Ζαπράνης και κατέληξε: «Κακώς, αλλά έχουμε συνηθίσει πλέον σε τέτοιες καταστάσεις. Μόνο στην Ελλάδα, μόνο στο ελληνικό πανεπιστήμιο γίνονται αυτά».

Πηγή: voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα