Κωφή τραγουδίστρια καταπλήσσει στο «America’s Got Talent 2017» (video)

Κωφή από την ηλικία των 18 ετών εξαιτίας μιας εκφυλιστικής νόσου των νεύρων στο σημείο των δύο αυτιών, η 29χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια, Μάντι Χάρβεϊ, από τη Φλόριντα μετείχε στις οντισιόν της εκπομπής «America’s Got Talent 2017» ερμηνεύοντας ένα τραγούδι που συνέθεσε η ίδια με τίτλο «Try».

Διαθέτοντας χάρισμα στο τραγούδι από τότε που ήταν νήπιο, η Μάντι χρειάστηκε να ξαναμάθει να τραγουδά χρησιμοποιώντας τη μυική της μνήμη, οπτικούς δέκτες και έχοντας εμπιστοσύνη στη φωνή της.

Το βράδυ της Τρίτης, η Μάντι

ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον διερμηνέα της στη νοηματική γλώσσα προκειμένου να επικοινωνεί με τους κριτές.

«Βασικά αρρώστησα και η κατάσταση των νεύρων μου επιδεινώθηκε», είπε στους κριτές εξηγώντας την απώλεια της ακοής της. Η Μάντι είπε ότι για κάποιο χρονικό διάστημα τα παράτησε αλλά μετά αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει χρησιμοποιώντας τη μυική της μνήμη και νιώθοντας τον παλμό της μουσικής με τα πόδια της. Για τον λόγο αυτό, η Μάντι που τραγουδούσε από την ηλικία των 4 ετών προτιμά να μην φορά παπούτσια όταν ερμηνεύει.

«Αφότου έχασα την ακοή μου, παραιτήθηκα. Αλλά θέλω να κάνω κάτι περισσότερο στη ζωή μου από το να τα παρατάω», δήλωσε πριν αρχίσει να ερμηνεύει το τραγούδι της, μια γλυκιά μελωδία, προκαλώντας συγκίνηση σε όλη την αίθουσα και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η ερμηνεία της εντυπωσίασε τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τους θεατές. «Αυτό ήταν ένα από τα πιο καταπληκτικά πράγματα που έχω δει και ακούσει ποτέ», δήλωσε ο βετεράνος κριτής Σάιμον Κάουελ όταν τη συνεχάρη και τής πρόσφερε το Golden Buzzer, δηλαδή το άριστα, επιτρέποντάς της να πάει στους ημιτελικούς της εκπομπής «Αμερική Έχεις Ταλέντο» του δικτύου NBC.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα