ΚΝΕ για μαθητικές κινητοποιήσεις: Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος

«Οι μαθητές έχουν κάθε δίκιο να παλεύουν ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματός τους να δίνουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Η Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, στάθηκε στο πλευρό των μαθητών, με αφορμή τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματός τους να δίνουν επαναληπτικές πανελλαδικές

εξετάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν δίκαιο αγώνα στα σχολεία και στις γειτονιές τους, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, όπως και η σημερινή στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές έχουν κάθε δίκιο να παλεύουν ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματός τους να δίνουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το μέτρο αυτό είναι «το κερασάκι στην τούρτα» και έρχεται μετά την απόφασή της να δίνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις μετά από τις ενδοσχολικές.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ σε πρόσφατο νομοσχέδιο, και στις οποίες περιέχονταν τα αιτήματα των μαθητών, λέγοντας ότι «παιδαγωγικά δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα».

Βέβαια… «Δεν είναι σοβαρά» τα αιτήματα των μαθητών, για την κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Δεν είναι σοβαρά» τα αιτήματα των μαθητών, για όλες τις κυβερνήσεις που έχουν φτιάξει ένα σχολείο εξεταστικό-κέντρο, που κοιτάζει τους μαθητές στις τσέπες τους.

Τα αιτήματά των μαθητών όμως είναι και σοβαρά και δίκαια, όπως δίκαιος είναι συνολικά ο αγώνας τους για το σχολείο που έχουν ανάγκη.

Τα συνθήματά τους «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» δείχνουν το δρόμο.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα συνεχίσουν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να δυναμώνει η συζήτηση, η πάλη και ο συντονισμός μέσα και έξω από τα σχολεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα