Κένυα: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις (εικόνες)

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια τριών ημερών κινητοποιήσεων μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές στην Κένυα στις 8 Αυγούστου, ανακοίνωσε μια οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σήμερα.

Κάποιοι από τους θανάτους «αποδόθηκαν στη χρήση πραγματικών σφαιρών από την αστυνομία και λίγοι στη χρήση ροπάλων από την αστυνομία», δήλωσε η Εθνική Επιτροπή της Κένυας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία στηρίζεται από την κυβέρνηση. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό που έχει

ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για τα επεισόδια αυτά.

Στο μεταξύ σήμερα άνδρες με πολιτικά πυροβόλησαν στον αέρα την ώρα που εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποιούσαν πορεία στους δρόμους του Ναϊρόμπι προς την έδρα της εκλογικής επιτροπής.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Οκτωβρίου.

Ο γερουσιαστής Τζέιμς Ορένγκο, που ανήκει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να προειδοποιήσουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να μην περάσουν μια τροποποίηση στον εκλογικό νόμο, η οποία θα περιορίζει τις περιπτώσεις που το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορεί να ακυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα