Κατρούγκαλος: Να αναπτυχθεί η εξαγωγική τάση της οικονομίας μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε την ανάγκη της συμβολής του κράτους και του υπουργείου Εξωτερικών στην επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσω της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του ΣΘΕΒ που διοργανώθηκε στην Λάρισα με θέμα «Η Εθνική εξωτερική πολιτική για την διπλωματία των εξαγωγών».

Ο Κατρούγκαλος τόνισε πως «σκοπός όλων είναι

να ξανά ξεκινήσει η οικονομία», επισημαίνοντας πως καθώς «βελτιώνονται οι αριθμοί, θα πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται και η καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Η εξαγωγική τάση της οικονομίας μας πρέπει να αναπτυχθεί, για να μπορέσει συνολικά η οικονομική μας μηχανή να πάρει μπροστά».

Σε σχέση με την συμβολή του υπουργείου στην στήριξη των ιδιωτικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «θέλουμε στο υπουργείο Εξωτερικών να έχουμε ενιαία φωνή στην εξωστρέφεια της οικονομίας μας, για να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να προωθήσουμε τις αναγκαίες συνέργειες των ιδιωτικών επιχειρήσεων με τις κρατικές υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε αυτό τον στόχο».

Keywords
Τυχαία Θέματα