Κατάρ: Τηλεφωνική γραμμή στην υπηρεσία οικογενειών εγκαινιάζουν η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τη λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών για βοήθεια οικογενειών που έχουν μέλη από το Κατάρ, σύμφωνα με τα επίσημα Πρακτορεία των χωρών αυτών, σε μία προσπάθεια να μειωθεί το ανθρωπιστικό κόστος της κίνησης τους να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη χώρα.

Τα πρακτορεία ειδήσεων δεν ξεκαθάρισαν, ωστόσο, τι είδους υπηρεσίες θα παρέχει η τηλεφωνική γραμμή.

Την Παρασκευή, η Διεθνής Αμνηστία,

άσκησε κριτική στα μέτρα εναντίον του Κατάρ, τονίζοντας ότι διέλυσε οικογένειες και κατέστρεψε την ευημερία πολλών ανθρώπων.
Μέχρι την πολιτική διαμάχη, λόγω της οποίας διεκόπησαν και οι πτήσεις από και προς το Κατάρ, οι κοινωνίες του Κόλπου διατηρούσαν πολύ στενούς δεσμούς μεταξύ τους και υπήρχαν και αρκετοί γάμοι, μεταξύ των πολιτών των χωρών αυτών.

Σε ανακοίνωση πάντως των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την τηλεφωνική γραμμή γίνεται διάκριση μεταξύ της ηγεσίας του Κατάρ και των πολιτών της. Η τηλεφωνική γραμμή δείχνει τη «δέσμευση των ΗΑΕ για την ευημερία του αδερφικού μας λαού του Κατάρ», τονίζεται στην ανακοίνωση των Εμιράτων.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και άλλες χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ την Δευτέρα κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει τους εξτρεμιστές ισλαμιστές και το Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα