Καταγγελία για βιασμό στη Ρόδο – «Με πέταξε στο έδαφος και μου έσκισε την μπλούζα»

Ένας 30χρονος Ιρλανδός που κατηγορείται για βιασμό μιας 20χρονης Αγγλίδας τουρίστριας, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη dimokratiki.gr, μετά την απολογία του, o κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου 2016, η 20χρονη παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνομικών του ΑΣ Αφάντου και υποστήριξε ότι γνώρισε τον 30χρονο, όταν επέστρεφε στο ξενοδοχείο της, ύστερα από διασκέδαση σε μπαρ του Φαληρακίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιρλανδός που δούλευε σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής, προσκάλεσε την 20χρονη και τη φίλη της στο κατάστημα για να τις κεράσει σφηνάκια.

Στη συνέχεια, η κοπέλα πήγε με τις φίλες της σε άλλο κατάστημα για να φάνε και όπως περπατούσαν προς το ξενοδοχείο τους, τις προσέγγισε ο 30χρονος ξανά και τους ζήτησε να μεταβούν όλοι στην παραλία για να κάνουν έρωτα.

Η 20χρονη στην καταγγελία της υποστήριξε ότι ο Ιρλανδός ήταν πολύ ευγενικός και του επέτρεψαν να τις συνοδεύσει στο ξενοδοχείο τους, ενώ κάποια στιγμή, καθώς περπατούσαν αποχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους και εκείνος, όπως αναφέρει η Αγγλίδα, την παρέσυρε σε ένα θαμνώδες μέρος κοντά στο ξενοδοχείο και με τη χρήση βίας την έριξε στο έδαφος και της έσκισε την μπλούζα, εξαναγκάζοντας την να κάνουν έρωτα, χωρίς την συγκατάθεσή της.

Μετά το τέλος της πράξης, η 20χρονη ανέβηκε στο ξενοδοχείο της και από εκεί πήγε στο νοσοκομείο, όπου την ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία, πράγμα που έπραξε.

Ο 30χρονος που βρέθηκε απολογούμενος, υπενθύμισε αρχικώς ότι είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιο περιστατικό βιασμού, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2009 στο Φαληράκι με φερόμενη ως θύμα μια ομοεθνή του, όμως τελικά είχε αθωωθεί.

Υποστήριξε ότι η καταγγελία σε βάρος του είναι ψευδής και ότι η ίδια η 20χρονη του πρότεινε να κάνουν έρωτα, αναφέροντας και λεπτομέρειες για την ερωτική τους πράξη.

Μάλιστα, ζήτησε να εξεταστεί και ο ίδιος για την έρευνα των στοιχείων της καταγγελίας, ενώ τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας στην 20χρονη έδειξαν ότι πράγματι είχε έλθει σε σεξουαλική επαφή χωρίς όμως να προκύψουν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ασφαλή συμπεράσματα για την άσκηση βίας σε βάρος της.

Πηγή: dimokratiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα