Καταγγελίες για εξαφάνιση τριών τούρκων στρατιωτικών, πέρα από τους δύο πραξικοπηματίες συλληφθέντες

Καταγγελίες της συνηγόρου των δύο τούρκων που κρατούνται στην κεντρική Μακεδονία για άλλους τρεις στρατιωτικούς των οποίων «εξαφανίστηκαν» τα ίχνη «Λόγοι αυτοπροστασίας οδήγησαν στην παράδοση των δύο»

Σε σοβαρές καταγγελίες για εξαφάνιση τριών τούρκων στρατιωτικών στη χώρα μας, προχωρά η δικηγόρος των δύο καταζητούμενων πραξικοπηματιών που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στις 15 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη και κρατούνται.

Οι τρεις τούρκοι στρατιωτικοί ηλικίας 35 έως 45 ετών φέρεται να είχαν πάρει πρώτοι λεωφορείο από την Ορεστιάδα προς τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες της συνηγόρου των δύο κρατουμένων Σταυρούλας Τομαρά, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους «χάθηκαν τα ίχνη τους».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο «οι πελάτες της την ενημέρωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είχαν εισέλθει μόνοι τους στο ελληνικό έδαφος αλλά μαζί με άλλους τρεις καταζητούμενους από την ίδια μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

Πρόκειται για τους Αχμέτ Χαμογλού, Γιουσέλ Οζτζάν και Μουσταφά Οζέλ που αποφάσισαν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη με λεωφορείο. Και από τότε οι δύο «συνάδελφοι» τους που ζήτησαν άσυλο δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Μάλιστα η εξαφάνισή αυτή δείχνει να ήταν η αιτία που οδήγησε του δύο συνταξιδιώτες τους να ζητήσουν -για λόγους αυτοπροστασίας – «άσυλο» από τις ελληνικές αρχές.

Μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι δύο κομάντο της τουρκικής ομάδας υποβρυχίων καταστροφών οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ που κατηγορούντο για την επίθεση κατά του τούρκου Πρωθυπουργού, ζήτησαν πολιτικό άσυλο και κρατούνται σε αστυνομική υπηρεσία της κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που παρουσιάζει το Βήμα, η μητέρα ενός από τους δύο κρατούμενους, είναι ελληνικής καταγωγής και είχε παντρευτεί το 1982 τούρκο αξιωματικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα