Καπετάνος και Τζαβέλλας σε λίστα παικτών που εμπλέκονται σε σκάνδαλο ντόπινγκ (pdf)

Οι ρώσοι χάκερς Fancy Bears «ξαναχτύπησαν» προκαλώντας «σεισμό» στο ποδόσφαιρο, καθώς δημοσίευσαν μια λίστα με 25 παίκτες που εμπλέκονται σε σκάνδαλο ντόπινγκ στο Μουντιάλ του 2010, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δύο έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Παντελής Καπετάνος.

Οι χάκερς που είχαν χακάρει τα ηλεκτρονικά συστήματα της IAAF, χτύπησαν για πρώτα φορά το χώρο του ποδοσφαίρου, αποκαλύπτοντας δεκάδες κρούσματα ντόπινγκ το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, φέρουν τη σφραγίδα της WADA

αλλά δεν αναφέρουν ονόματα.

Το τρίτο έγγραφο τιτλοφορείται «TUE and DoU Overview for the 2010 FIFA World Cup South Africa», αναφέρεται στο Μουντιάλ του 2010 και ονομάζει 25 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν πάρει άδεια να κάνουν χρήση στεροϊδών ή άλλων απαγορευμένων ουσιών, ως μέρος θεραπείας.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και οι δύο Έλληνες που χρησιμοποίησαν ουσίες TUE (Therapeutic Use Exemption), δηλαδή «Εξαίρεση θεραπευτικής χρήσης».

Καθόλα νόμιμη διαδικασία για παίκτες όπως ο Κάρλος Τέβες, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, ο Γκάμπριλ Χάιντσε, ο Ντιρκ Κάιτ, ο Μάριο Γκόμεζ οι οποίοι είχαν δηλώσει εκ των προτέρων τις ουσίες που λάμβαναν για δερματολογικές παθήσεις, άσθμα κλπ.

#FancyBears‘ HT dispels the myth about doping-free #footballhttps://t.co/DBkjq40DAC pic.twitter.com/OFeEO1zXIx

— Fancy Bears’ HT (@FancyBears) 22 Αυγούστου 2017

«Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες ομόφωνα διαβεβαιώνουν ότι στο άθλημά τους δεν υπάρχει ντόπινγκ. Η ομάδα μας παρέλαβε αυτά τα πολυάριθμα στοιχεία ως πρόκληση και τώρα θα αποδείξουμε ότι λένε ψέμματα» αναφέρει το μήνυμα των Fancy Bears.

Οι Fancy Bears είχαν αποκαλύψει το 2016 στοιχεία για συστηματικό ντόπινγκ ρώσων αθλητών, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν μαζικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η ομάδα χάκερς ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει σταδιακά και άλλα στοιχεία που αφορούν στο ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα