Καλοκαιρινός προορισμός που ξεχωρίζει η Ελλάδα για την Thomas Cook

Top προορισμός για φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα, σύμφωνα με την Thomas CookΑύξηση εσόδων λόγω της υψηλής ζήτησης, μεταξύ άλλων, για χειμερινές διακοπές στη χώρα μας

Αύξηση στα έσοδά της κατά 3% λόγω της υψηλότερης ζήτησης για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα αλλά και για μακρινούς προορισμούς είχε

η εταιρεία ταξιδίων Thomas Cook.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times, σύμφωνα με την εταιρεία, η χώρα μας είναι ο προορισμός «που ξεχωρίζει» για αυτό το καλοκαίρι ενώ είχε καλές επιδόσεις και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το εξάμηνο έως τις 31 Μαρτίου, η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 3,2% στα 2,9 δισεκ. λίρες, ενώ οι ζημίες προ φόρων διευρύνθηκαν κατά 11% στα 314 εκατ. λίρες λόγω των δαπανών για την αναχρηματοδότηση ομολόγου.

Τα έσοδα για διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 36%, αλλά για την Τουρκία μειώθηκαν κατά 41%, καθώς η χώρα πλήττεται από πολιτική αστάθεια και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος Πέτερ Φανκχάουζερ δήλωσε: «Καθώς κοιτάμε τη σημαντική θερινή περίοδο, βλέπουμε ισχυρή ζήτηση από πελάτες στις περισσότερες αγορές μας. Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ο προορισμός που ξεχωρίζει για το καλοκαίρι του 2017 ενώ οι πελάτες επίσης αναζητούν μικρότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία, καθώς και να ταξιδέψουν ακόμα μακρύτερα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα