Καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας ζητά τη μεταφορά των προσφύγων από τα ελληνικά νησιά

Σε δράση προκειμένου να αποχωρήσουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα ελληνικά νησιά που έχουν «χτυπηθεί» από την κακοκαιρία, καλεί η Διεθνής Αμνηστία.

Με αίτηση που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της, η Αμνηστία καλεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αναλάβει δράση και να πιέσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ώστε

οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν από τα ελληνικά νησιά και να οδεύσουν προς ευρωπαϊκές χώρες.

Στην αίτηση αναφέρεται η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, με την κακοκαιρία να θέτει σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αναφέρεται χαρακτηριστικά «Από τη στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο, οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συντελέσει στη συσσώρευση ανθρώπων που ζητούν άσυλο, με την προσδοκία να σταλούν πίσω στην Τουρκία, όπου θεωρούν ότι ελέω συμφωνίας, θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους.

Οι επιστροφές όμως δεν έγιναν με τον τρόπο που περίμεναν οι ηγέτες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται υπερπληθυσμός, να αυξάνεται το άγχος και να συντρίβονται οι ελπίδες».

«Τώρα σε αυτές τις παγωμένες θερμοκρασίες, οι ανθρώπινες ζωές βρίσκονται υπό κίνδυνο. Πρέπει να δράσουμε άμεσα», καταλήγει η αίτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα