Ιταλία: Συναντήσεις Πιτσιόρλα με οικονομικούς φορείς και τον ΥΦΥΠΕΞ

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, είχε σειρά συναντήσεων με οικονομικούς φορείς της Ιταλίας, αλλά και με τον ιταλό υφυπουργό Εξωτερικών, Bιντσέντσο Αμέντολα.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, τις οποίες χαρακτήρισε «ιδιαίτερα γόνιμες», ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε:

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος τόσο από την συνεργασία με τις μεγάλες εταιρίες που έχουν παρουσία στην Ελλάδα, όπως είναι η Enel (στην ηλεκτρική

ενέργεια), η Eni (εταιρία υδρογονανθράκων), οι Ferrovie (Iταλικοί Σιδηρόδρομοι).

Παράλληλα, είχε ενδιαφέρον η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αnas (Ιταλική Εταιρία Δρόμων), η οποία ενδιαφέρεται για την Εγνατία Οδό. Οι συζητήσεις μαζί τους θεωρώ ότι ήταν πολύ γόνιμες.

Eίχα ιδιαίτερα χρήσιμες επαφές με τα επιμελητήρια στις περιφέρειες του Βένετο, της Τοσκάνης και στο Μιλάνο και με επαγγελματικές ενώσεις. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με ιταλικές επιχειρήσεις σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς».

«Οι συνομιλητές μας αντιλαμβάνονται πολύ καλά την σημασία που αποκτά η Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών, αλλά όχι μόνον», πρόσθεσε ο υφυπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε την συζήτηση που είχε με τον ιταλό υφυπουργό Εξωτερικών, Βιντσέντσο Αμέντολα, «ιδιαίτερα εγκάρδια και εποικοδομητική».

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πρόκειται να πραγματοποιήσει σύντομα νέο ταξίδι, με παρόμοιους στόχους και στην Κίνα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα