Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία φοιτητή το 1997 – Όλο το χρονικό

Ο δράστης αρνήθηκε ότι σκότωσε τον 21χρονοΣιγουριά για την ενοχή του εξέφρασε η εισαγγελίαΤο χρονικό της υπόθεσηςΈχει καταδικαστεί σε 179 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικώνΠώς δρούσε για να βιάσει τα θύματά του

Είκοσι χρόνια μετά ήρθε η καταδίκη του «δράκου του ασανσέρ», ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στο Λυκαβηττό.

Συγκεκριμένα, την ποινή της ισόβιας κάθειρξης κατά πλειοψηφία 5-2 επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 44χρονο Γκίλη κρίνοντας τον ένοχο.

Ωστόσο, δύο μέλη του Δικαστηρίου είχαν

αντίθετη άποψη με την καταδίκη και υποστήριξαν ότι πρέπει ο κατηγορούμενος να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Αρνήθηκε ότι σκότωσε τον φοιτητή

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται ότι σκότωσε τον νεαρό φοιτητή έχει καταδικαστεί σε 179 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών στις οποίες επιτίθετο κυρίως σε ασανσέρ την δεκαετία του 1990.

Ο δράστης

Αφορμή για την εκδίκαση της υπόθεσης ύστερα από δύο δεκαετίες ήταν το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του κατηγορουμένου που είχε εντοπιστεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η εισαγγελική εισήγηση χαρακτήρισε το παλαμικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου όπου έπεσε νεκρός ο Νικήτας Κωρονιός, «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο».

Όπως ανέφερε, ο κατηγορούμενος «είναι με βεβαιότητα ο δράστης» προσθέτοντας πως ο ίδιος «θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού».

«Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου» υποστήριξε στην απολογία του ο 44χρονος.

«Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό» είπε και αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια όταν κατέληξε στο αναμορφωτήριο γιατί έκλεβε, όπως υποστήριξε, μανάβικα.

«Έκανα κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Όταν βγήκα έκανα πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια. Όταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία» είπε και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως δεν είναι βιαστής αλλά ληστής.

«Κατηγορήθηκα μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες,έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα» (…) «Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη καμιά άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα».

Το χρονικό

Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου του 1997.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στο λόφο του Λυκαβηττού.

Ο 21χρονος είχε μόλις θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό του όταν αντιλήφθηκε πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι. Ο νεαρός, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι

Πώς δρούσε

Ο 26χρονος Χρήστος Γκίλης είχε βιάσει σε σχεδόν δύο χρόνια 28 γυναίκες στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν ότι «χτυπούσε» τα θύματα του μέσα σε ασανσέρ. Μια γυναίκα θύμα του όταν τον αντίκρισε στο δικαστήριο τον υποδέχθηκε με ένα δυνατό χαστούκι.

«Θέλεις κρέμασμα», του είχε πει η 50χρονη γυναίκα. Είχε μόλις ολοκληρώσει την κατάθεσή της, όπου περιέγραψε τα όσα είχε υποστεί από τον 26χρονο τότε «δράκο των ασανσέρ».

Ήταν το ένα από τα 28 θύματα του νεαρού, ο οποίος από τις 9 Σεπτεμβρίου 1997 έως τον Μάρτιο του 1998, είχε γίνει ο εφιάλτης των γυναικών των περιοχών Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Γκύζη και Εξαρχείων στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα