Ηράκλειο: Τα συνθήματα στους τοίχους μετατρέπονται σε ποιήματα!

Οι εθελοντές Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου ξεκινούν, την Κυριακή 20 Μαρτίου, να αντικαθιστούν τα συνθήματα στους τοίχους της πόλης με στίχους από ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων Κρητών και άλλων Ελλήνων λογοτεχνών.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με θέμα «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες», που διοργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και τις Ομάδες Εθελοντών Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου.

Σημείο

αφετηρίας θα είναι η είσοδος του Πολυκέντρου Νεολαίας στις 12:00. Την ίδια ώρα, η χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηεγωργίου, θα δώσει μια διαφορετική συναυλία.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, μαθητές από διάφορα δημοτικά σχολεία του κέντρου θα «ζωγραφίσουν» ποιήματα, ενώ τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, η οποία περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημένων, εκθέση φωτογραφίας με θέμα τους πρόσφυγες, έκθεση με έργα μαθητών κ.ά..

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα και η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα