Ιωάννινα: Ξεκινάει σήμερα ο 11ος Γύρος της Λίμνης, με ρεκόρ συμμετοχών

Με μηνύματα για τη διάδοση του μαζικού αθλητισμού, την αξία του εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση για την προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος της Παμβώτιδας, περισσότεροι από 1.200 αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, θα τρέξουν αύριο στον 11ο «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», έναν αγώνα 30 χλμ., σε μία επίπεδη, παραλίμνια διαδρομή.

Πρόκειται, για μια διοργάνωση θεσμό πλέον στα Ιωάννινα,

η οποία τις προηγούμενες ημέρες συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα παράλληλες εκδηλώσεις, για παιδιά και τους εθελοντές, καθώς και δράσεις για το περιβάλλον. Οικογένειες και μικρά παιδιά «πλημμύρισαν» για τρίτη χρονιά τον παραλίμνιο δρόμο και τα καλντερίμια του Νησιού της Παμβώτιδας, στον αγώνα «Στους Δρόμους του Νησιού» που είχε φέτος χαρακτήρα «family run».

Σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί αγώνας των 5 χλμ., που έχει κοινωνικό σκοπό. Ο καθένας που θα λάβει μέρος στον αγώνα, θα καταβάλει το συμβολικό ποσό των 2 ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε πέντε κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

Παράλληλα με τον αγώνα των 5χλμ,θα γίνει και ο παραλίμνιος δρόμος για ΑμεΑ και ο πρωτότυπος «Μαμά-Καρότσι».

Οι συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα των 30 χλμ. αποτελούν αριθμό ρεκόρ, όπως τόνισε ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, Ηλίας Σπυριούνης, θέτοντας ως επόμενο στοίχημα της διοργάνωσης ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί έως το 2020.

Οι νικητές του αγώνα θα στεφθούν με δάφνινα στεφάνια που έφτιαξαν μικρά παιδιά σε δράση που υλοποίησε το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, ενώ οι 2.500 και πλέον συνολικά συμμετέχοντες στους αγώνες, θα λάβουν το συλλεκτικό μετάλλιο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Χρήστος Σκαλκώτος. Κεντρικό στοιχείο του μεταλλίου είναι ο κορμοράνος, ένα προστατευόμενο είδος πουλιού και αποτελεί μια «υπενθύμιση» της αξίας της βιοποικιλότητας της λίμνης Παμβώτιδας.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, που στοχεύουν στην προώθηση της πόλης και ως έναν αθλητικό, τουριστικό προορισμό.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα