«Ιερά βέλη» Σκουρλέτη κατά Ιερώνυμου (video)

Μετά τον Νίκο Φίλη, και ο Πάνος Σκουρλέτης ανοίγει «βεντέτα» με την εκκλησία και συγκεκριμένα με τον προκαθήμενό της, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αφορμή στάθηκε η νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Ιερώνυμο, αλλά και οι μετέπειτα δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον υπουργό Εσωτερικών να αναφέρει «το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν την στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ».

Στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ

με θέμα «Οι προκλήσεις για την κυβέρνηση της αριστεράς, τι κατακτήσαμε, πώς προχωράμε», ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Ο υπουργός των Εσωτερικών δεν έμεινε εκεί, αλλά επέκρινε και την αναφορά του κ. Ιερωνύμου στο θέμα του ΕΝΦΙΑ πως θα οδηγήσει σιγά – σιγά εάν συνεχιστεί, τα μοναστήρια να κλείσουν, αλλά και την Εκκλησία να μη μπορεί να βγάλει τα έξοδά της.

«Μου έκανε εντύπωση πώς όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα, όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες ημέρες, διχαστικά κηρύγματα, που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα. Βέβαια είπε, κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της.»

Keywords
Τυχαία Θέματα