Η Βρετανία έχει «παραλύσει» από τη σφοδρή χιονόπτωση (εικόνες – video)

Η σφοδρή χιονόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» τη Βρετανία, η οποία βιώνει έναν από τους βαρύτερους χειμώνες των τελευταίων ετών.

Το Λονδίνο έχει σχεδόν παραλύσει, όπως και οι βορειότερες περιοχές της χώρας, με το θερμόμετρο να έχει φτάσει και τους -12 βαθμούς τη νύχτα.

Στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας το ύψος του χιονιού έφτασε τα 28 εκατοστά και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12.

Ματαιώθηκαν ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ακυρώθηκαν πτήσεις και αναβλήθηκε ένας αγώνας ράγκμπι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Η μετεωρολογική

υπηρεσία προειδοποίησε ότι ιδίως στην κεντρική Αγγλία είναι πιθανό να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και άλλων δημόσιων μέσων μεταφοράς, αλλά και να παγιδευτούν ιδιωτικά οχήματα λόγω του χιονιού.

Παράλληλα, ένα φεριμπότ που μετέφερε περισσότερους από 300 επιβάτες εξόκειλε, γύρω στο μεσημέρι, στο λιμάνι του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η περιφέρεια του Πα ντε Καλαί, που έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό καθώς αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας με σφοδρούς ανέμους να πλήξει την περιοχή, ανέφερε ότι λόγω του ναυτικού ατυχήματος έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φεριμπότ από το Καλαί για τη Βρετανία.

«Το πλοίο είναι σταθερό», πρόσθεσε η περιφέρεια. Δύο ρυμουλκά σκάφη προσπαθούν να το επαναφέρουν, αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στο έργο τους, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν σε ταχύτητα τα 90-110 χιλιόμετρα.

Here are the latest #snow depths with nearly a foot measured at #Sennybridge in #Wales. If you head outside today let us know #HowMuchSnow you have pic.twitter.com/P3Kfohc66D

— Met Office (@metoffice) 10 Δεκεμβρίου 2017

A deep area of low pressure will bring heavy #rain, #snow and strong winds to central Europe tomorrow. Some of this unsettled weather might also brush southeast England, giving a risk of some rain and snow. pic.twitter.com/44G6oheDOw

— Met Office (@metoffice) 10 Δεκεμβρίου 2017

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα