Η Βόρεια Κορέα απειλεί με σκληρή «απάντηση» αν προκληθεί από τις ΗΠΑ

H Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι διευρύνει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Βόρεια ΚορέαΤο θέμα της Βόρειας Κορέας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι θα αντιδράσει «ανηλεώς» σε οποιαδήποτε πρόκληση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως τόνισε ο πρεσβευτής της στη Μόσχα, την ώρα που η Ουάσινγκτον ανακοίνωνε ότι ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις της μετά την εκτόξευση

ενός πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

«Ο στρατός μας το έχει ήδη διαμηνύσει: αν υπάρξει η παραμικρή πρόκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των (στρατιωτικών) ασκήσεων, είμαστε έτοιμοι να επιφέρουμε το πιο αδυσώπητο πλήγμα» είπε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης Κιμ Χιόνγκ Γιουν, ο οποίος συμμετείχε σε μια στρογγυλή τράπεζα στη Μόσχα.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι διευρύνει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα με αφορμή τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη χώρα αυτή. Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν τον μεταλλουργικό και τον αεροδιαστημικό τομέα, τις βιομηχανίες όπλων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, χημικών και τα διυλιστήρια.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά το 2006 και έκτοτε τις έχει επεκτείνει ώστε να συμπεριλάβει εμπάργκο στην πώληση όπλων και το εμπόριο χρυσού, πολύτιμων μετάλλων και ειδών πολυτελείας.

Οι Βρυξέλλες πρόσθεσαν επίσης τέσσερα πρόσωπα στη «μαύρη λίστα» εκείνων στους οποίους απαγορεύεται να ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ ενώ έχουν παγώσει και τα περιουσιακά στοιχεία τους λόγω των δεσμών τους με την ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Το θέμα της Βόρειας Κορέας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα