Η Στεφανίδη στην τελική τετράδα για το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας στίβου στην Ευρώπη

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται στην τελική τετράδα υποψηφίων για το βραβείο της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας στίβου του 2017.

Όπως ανακοίνωσε η EAA, η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, περιλαμβάνεται μεταξύ των αθλητριών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, μαζί με τη Ρωσίδα Μαρία Λασιτσκένε (ύψος), τη Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο (έπταθλο) και την Ανίτα Βλόνταρτσικ από την Πολωνία (σφυροβολία).

Η τελική νικήτρια θα ανακοινωθεί στο γκαλά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα γίνει στις 14/10 στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Στους άνδρες

οι τελικοί υποψήφιοι είναι τρεις: ο Τούρκος, Ραμίλ Γκουλίγεφ (200μ.), ο Γάλλος, Κέβιν Μαγέρ (δέκαθλο) και ο Γερμανός, Γιοχάνες Φέτερ (ακοντισμός).

Στην τελική… ευθεία για το αντίστοιχο βραβείο του ανερχόμενου αθλητή της Ευρώπης μπήκε και ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο έλληνας άλτης του μήκους, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων του Γκροσέτο, είναι στην τριάδα των επικρατέστερων μαζί με τους Νορβηγούς Τζέικομπ Ινγκερμπρίγκτσεν (3.000μ. στιπλ/5.000μ.) και Κάρστεν Γουόρχολμ (400μ. εμπόδια).

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες διεκδικούν η Γιούλια Λεβτσένκο από την Ουκρανία (ύψος), η Κονστάντσε Κλοστερχάφεν από τη Γερμανία (1.500μ./5.000μ.) και η Γιασεμίν Τσαν από την Τουρκία (5.000μ./10.000μ.).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα