Η οικονομική «απογείωση» του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πρώτα απογειώθηκε αθλητικά και πλέον το κάνει και… οικονομικά.

Πλέον, ο “μύθος” του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα ή τις ΗΠΑ.

Από την Α2 στο All Star Game και τα γεγονότα “μιλούν” από μόνα τους. Ο “Greek Freak” κινείται σε ρυθμούς εκατομμυρίων δολαρίων τον τελευταίο χρόνο

στο Milwaukee. Πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπογράψει το νέο πολυετές και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του προσέφερε η Adidas (υπάρχει πάντα η προοπτική να ματσάρει την προσφορά η Nike), θα βάλει άλλα 6-10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στον τραπεζικό του λογαριασμό, ανάλογα και με τα bonus. Τόσο αναμένεται να κοστίσει στον κολοσσό αθλητικής ένδυσης η υπογραφή του 23χρονου Ελληνα φόργουορντ. Δηλαδή 320 φορές παραπάνω απ’ όσα ξόδεψε η Nike για τον κάνει δικό της το 2012!

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πριν από πέντε χρόνια ο Αντετοκούνμπο του παρείχε 25.000 δολάρια το χρόνο, δηλαδή… ψίχουλα σε σχέση με αυτό που ετοιμάζεται να υπογράψει όντας πια All-Star και ένας από τους υποψήφιους ακόμα και για το βραβείο του MVP. Κάτι ανάλογο ισχύει άλλωστε και με το μισθό που λαμβάνει από τους Bucks.

To rookie συμβόλαιό του στο Milwaukee είχε συνολική αξία 8.615.141 δολάρια για τέσσερα χρόνια, δηλαδή περίπου 2,2 εκατομμύρια το χρόνο. Το νέο τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2016 θα του αποφέρει συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 25.000.000 το χρόνο.

Στο… ταμείο

Αν κάνουμε λοιπόν τις αντίστοιχες προσθέσεις, τότε θα φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι τα χρήματα που θα πάρει συνολικά την επόμενη τετραετία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τα συμβόλαιά του με τους Bucks και την αθλητική εταιρία της αρεσκείας του -χωρίς να υπολογίζονται οι σχετικές παρακρατήσεις από φόρους κλπ- θα είναι τουλάχιστον 15 φορές παραπάνω σε σχέση με αυτά που πήρε τα πρώτα τέσσερα χρόνια του στο ΝΒΑ!

* Το νούμερο είναι προσεγγιστικό και βασισμένο στα ρεπορτάζ

* Οι μισθοί αναφέρονται σε δολάρια

Πηγή: NBA Greece / sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα