Η νέα Lotus Elise Cup 250 (εικόνες)

Oι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Lotus φαίνεται πως συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους να κάνουν τα μοντέλα της εταιρείας πιο ευέλικτα. Το ίδιο έκαναν λοιπόν και για το μοντέλο Elise Cup 250.

Το βάρος φαίνεται πως είναι ο υπέρτατος εχθρός για την βρετανική εταιρεία καθώς το νέο Εlise θα είναι 14 κιλά ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Το βάρος μειώθηκε κατά ένα ποσοστό λόγω της εγκατάστασης μπαταρίας λιθίου,

καθισμάτων από ανθρακόνημα και νέων τροχών.

Η εταιρεία στις διαφοροποιήσεις αυτές προσέθεσε ένα νέο πακέτο για την εξωτερική εμφάνιση του Elise που περιλαμβάνει μπροστινό διαχύτη, εισαγωγείς αέρα στο πλαϊνό μέρος και μια αεροτομή το πίσω μέρος του μοντέλου που αποδίδει 125 κιλά κάθετης δύναμης στα 225 χλμ/ώρα.

Η Lotus Elise Cup 250 μπορεί να γίνει ακόμα πιο σβέλτη μέσω επιπρόσθετων προαιρετικών εξοπλισμών. Προσφέρεται σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο, αεροδυναμικό πακέτο Carbon Aero Pack, ξεχωριστή πιο ελαφριά επανακλινόμενη οροφή, καπάκι κινητήρα και νέο πακέτο φινιρισμάτων στον εσωτερικό διάκοσμο του αυτοκινήτου. Αν κάποιος επιλέξει να αγοράσει το σύνολο του εξοπλισμού που προσφέρεται τότε το βάρος θα μειωθεί και άλλο κατά 16 περίπου κιλά.

Περνώντας στα μηχανικά σύνολα του νέου Elise Cup 250, η εταιρεία θα εξοπλίσει το μοντέλο με έναν υπερσυμπιεσμένο 1.800άρη 4κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 246 PS με 250 Νm ροπής που μπορεί να διανύσει τα 0-100 σε 4.3 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα τα 248 χλμ/ώρα μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Η μέση κατανάλωση φτάνει τα 7.5 λίτρα/100 χλμ.

Στο εσωτερικό του παρατηρούμε μαύρο δέρμα Alcantara με κόκκινες ή κίτρινες ραφές στα καθίσματα και τις πόρτες, δερμάτινο τιμόνι και νέας σχεδίασης επιλογέα ταχυτήτων.

Η τιμή του νέου Elise Cup 250 θα φτάσει στην Γερμανία τα 62.600 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα