Η «Γαλάτεια» ήρθε και έφερε, βροχές καταιγίδες και… χιόνια! (εικόνες)

Από το μεσημέρι, η Δυτική Ελλάδα, πλήττεται από το κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα αύριο Τετάρτη, αλλά στα δυτικά φαίνεται να εξασθενούν, ενώ την Πέμπτη θα επηρεαστούν τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Θεσσαλία και πρόσκαιρα η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος.

Κύριο

χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Γαλάτεια» είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους.

Πάτρα

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στην Πάτρα από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με το tempo24.gr, έπεσε κεραυνός στην περιοχή των Τσουκαλείκων πάνω σε φοίνικα, ο οποίος πήρε φωτιά.

Από τις 8 το απόγευμα δεν λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και σε ορισμένα καταστήματα. Επίσης πτώση της τάσης και διακοπές ρεύματος σημειώνονται και περιμετρικά του κέντρου της Πάτρας.

Ζάκυνθος

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι, που χτύπησαν σήμερα το απόγευμα την Ζάκυνθο.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία της ΔΕΔΔΕΕ βρίσκονται επί ποδός ώστε να διορθώσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού του νησιού.

Η «Γαλάτεια» -όπως ονόμασαν το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό οι μετεωρολόγοι-που έπληξε τη Ζάκυνθο, άφησε πίσω της πτώσεις μεγάλων κλαδιών και βλάβες στην παροχή της ηλεκτροδότησης.

Καλαμάτα

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν κεραυνός χτύπησε σπίτι στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.

Πρόκειται για οίκημα στην οδό Φορμίωνος 35 στη Ράχη, όπου έσπευσαν εκτός της Πυροσβεστικής και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για να διακόψει την ηλεκτροδότηση υπό το φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο ηλεκτρολογικές ζημιές.

Η «Γαλάτεια» έφερε ακόμα και χιόνια!

Αντί για βροχές οι κάτοικοι σε ένα χωριό της Γορτυνίας, τα «Μαγούλιανα», ήρθαν αντιμέτωποι με χιόνια! Η χιονόπτωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα.

Μάρτιος με χιόνια στην Αρκαδία. Σε αρκετά ορεινά μέρη του νομού, πέφτει χιόνι από νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Ένα από τα μέρη αυτά, είναι η Αλωνίσταινα.

Πυκνό χιόνι πέφτει και στα Λαγκάδια Γορτυνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα