Η Volkswagen ετοιμάζει το ισχυρότερο Polo παραγωγής;

Το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός Polo GTI Clubsport εξετάζει η Volkswagen, που θα είναι το γρηγορότερο που έχουμε δει αν τελικά περάσει στην παραγωγή.

Πρόσφατα, το Volkswagen Polo παρουσιάστηκε σε μια ολοκαίνουργια γενιά και όπως είναι φυσικό, είδαμε λίγους μήνες μετά

και την έκδοση GTI. Η τελευταία, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν που χρησιμοποιούσε μοτέρ 1.4 και 1.8 λίτρων (180 και 192 ίππων αντίστοιχα) μας συστήθηκε με κινητήρα τούρμπο TSI των 2.0 λίτρων και των 200 ίππων.

Το εν λόγω μηχανικό σύνολο κινεί πολλά γρήγορα μοντέλα του ομίλου Volkswagen (με αρκετές διαφορές, φυσικά) και φτάνει σε ισχύ ακόμη και τους 310 ίππους! Έτσι, δεν αποκλείεται αργότερα να έρθει μια περισσότερο σκληροπυρηνική έκδοση του Polo με την ονομασία Clubsport και περίπου 250 με 265 άλογα, τα οποία θα είναι εύκολα διαχειρίσιμα από το εξαιρετικό νέο πλαίσιο MQB A0 που συνοδεύει το supermini της Volkswagen, αφού τα 200 του GTI δείχνει να «τα έχει» άνετα.

Θα υπάρξουν και διαφορές στο στήσιμο και το σύστημα πέδησης βεβαίως ενώ είναι πολύ πιθανό να εφοδιαστεί με διάφορα στοιχεία που θα το κάνουν περισσότερο σκληροπυρηνικό και στην πράξη, όπως ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό για παράδειγμα.

Η ίδια η Volkswagen παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σκέψεις για μία τέτοια έκδοση στο βρετανικό Car Throttle, που αποκάλυψε και το θέμα. Ο εκπρόσωπος της μάρκας είπε ότι μια R έκδοση αποκλείεται να παρουσιαστεί, όμως η Clubsport είναι υπό εξέταση και ανάλογα με την πορεία του GTI, θα πράξει και η φίρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα