Η Equipe επέλεξε την Εθνική… Καταλονίας

Μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου στον κόσμο θα ήταν η Καταλονία, αν είχε διαχωριστεί από την Ισπανία. Με χρώματα κίτρινοκόκκινα και ποδοσφαιριστές που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν περάσει από τη Μπαρτσελόνα, η Εθνική Καταλονίας θα ήταν de facto σε θέση να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στους καλύτερους.

Η γαλλική Equipe σε ρόλο… εκλέκτορα δημοσίευσε άρθρο με τους ποδοσφαιριστές που θα συγκροτούσαν την ομάδα στη δεδομένη χρονική στιγμή. Με εξαίρεση τον Κίκο Κασίγια που είναι γέννημα-θρέμμα

Καταλανός, αλλά ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Ρεάλ, οι υπόλοιποι δέκα του αρχικού σχήματος αγωνίζονται στη Μπαρτσελόνα ή έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της. Όπως ο Έκτορ Μπεγερίν της Αρσεναλ, αλλά και ο Ζεράρ Μορένο της Εσπανιόλ που ήταν στις ακαδημίες της «Μπάρτσα» μέχρι τα 15 του χρόνια.

Εάν, λοιπόν, η Εθνική Καταλονίας αγωνιζόταν σήμερα, οι αρχικοί 11 με σύστημα 4-4-3 θα ήταν οι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Κίκο Κασίγια (Ρεάλ Μαδρίτης)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Εκτορ Μπεγερίν (Αρσεναλ), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Μαρκ Μπάρτρα (Ντόρτμουντ), Ζόρντι Αλμπα (Μπαρτσελόνα)
ΜΕΣΟΙ: Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Σέρχι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα), Σεσκ Φάμπρεγας (Τσέλσι)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ζεράρ Ντεουλοφέου (Μπαρτσελόνα), Αλέις Βιδάλ (Μπαρτσελόνα), Ζεράρ Μορένο (Εσπανιόλ)

Μια θέση στον πάγκο υπάρχει ακόμα και για τον Τσάβι, εμβληματική φυσιογνωμία της Μπαρτσελόνα που σε ηλικία 38 ετών παίζει σε ομάδα του Κατάρ (Αλ Σαντ).

Αναπληρωματικός γκολκίπερ ο Ζόρντι Μάσιπ της Βαγιαδολίδ και επίσης στις επιλογές του προπονητή (Πεπ Γκουαρντιόλα) θα μπορούσαν να βρίσκονται οι Ζόρντι Αμάτ (Μπέτις), Σέρχι Σαμπέρ (Λας Πάλμας), Πολ Λιρόλα (Σασουόλο), Αντρέου Φορτάς και Σέρχι Γκόμεθ (Θέλτα), Μπόγιαν Κρκιτς (Αλαβές), Μάρτιν Μοντόγια (Βαλένθια) αλλά και ο Σενεγαλέζος, Κεϊτά Μπαλντέ της Μονακό που έχει γεννηθεί στη Τζιρόνα της Καταλονίας και από τα 9 έως τα 16 έπαιζε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα