Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη έκρυψε τα κλοπιμαία κάτω από το φόρεμά της (εικόνες)

Στο στόχαστρο των κλεφτών και διαρρηκτών είναι φαρμακεία της πόλης. Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τον τρόπο κλοπών και σημειώνουν πως η κατάσταση είναι απελπιστική.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση

του κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί με κλοπές και διαρρήξεις. Μέσα σε μόλις έναν μήνα καταγράφηκαν διαρρήξεις σε έξι-επτά φαρμακεία κυρίως στην περιοχή του Φαλήρου, στα ανατολικά της πόλης, ενώ καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι κλοπές και μάλιστα ακόμη και μέρα μεσημέρι σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, οι επιτήδειοι δρουν είτε μεμονωμένα είτε σε ζευγάρια, με τον έναν να προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του υποψήφιου θύματος και το συνεργό να κλέβει από καλλυντικά μέχρι βρεφικά γάλατα κρύβοντάς τα κάτω από τα ρούχα του.

Μάλιστα στην πλειονότητά τους είναι ευυπόληπτοι πολίτες, οι οποίοι με την πρώτη ματιά δεν κινούν υποψίες. Επώνυμα καλλυντικά και βρεφικά γάλατα είναι πρώτα στις προτιμήσεις, διότι είναι πιο εύκολο να τα πουλήσουν.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση. Οι διαρρήξεις γίνονται κυρίως στις γειτονιές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στις 4 ή 5 τα ξημερώματα οι επιτήδειοι παραβιάζουν στόρια και σπάνε τις κλειδαριές των φαρμακείων, εισβάλλουν μέσα και αρπάζουν ό,τι χρήματα βρουν. Ακόμη και ο συναγερμός να χτυπήσει, δεν πτοούνται. Πάλι κλέβουν και στη συνέχεια τρέπονται σε φυγή. Σε επικοινωνία που είχαμε με την αστυνομία μας είπε ότι πρόκειται για τις ίδιες σπείρες που χτυπούν και σπίτια. Παλαιότερα είχαμε ελάχιστα περιστατικά, αλλά τώρα καταγράφεται αύξηση, αφού σε μόλις έναν μήνα έχουν διαρρήξει έξι-επτά φαρμακεία στην περιοχή του Φαλήρου», τονίζει ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσης Ευγενίδης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η αστυνομία μάς έχει ενημερώσει πως είναι τόσο αυξημένα τα περιστατικά, που οι περιπολίες που κάνει δεν επαρκούν, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Καθημερινά συλλαμβάνουν τα μέλη κάποιας σπείρας και την επόμενη μέρα εμφανίζεται μία άλλη».

Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη οι ληστείες σε φαρμακεία είναι πιο σπάνιες, αλλά συμβαίνουν και γίνονται κυρίως στα διανυκτερεύοντα. Οι ληστές μπαίνουν στο φαρμακείο και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού ζητούν χρήματα.

«Οι οδηγίες που έχει δώσει ο ΦΣΘ στα μέλη του είναι ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες να κατεβάζουν τα στόρια και να εξυπηρετούν τους πολίτες μέσα από το στόρι ή το ειδικό φινιστρίνι που προβλέπεται να υπάρχει βάσει νόμου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», επισημαίνει ο κ. Ευγενίδης.

Θύμα διαρρηκτών έπεσε πριν από λίγο καιρό ο Μιχάλης Φυντικάκης, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στην οδό Αρχαιολογικού Μουσείου. Όπως τονίζει, οι δύο δράστες χτύπησαν στις 5.30-6 τα ξημερώματα. Στράβωσαν τα στόρια, μπήκαν στο φαρμακείο σερνόμενοι στο πάτωμα, καταφέρνοντας μάλιστα -άγνωστο πώς- να «κοροϊδέψουν» το σύστημα συναγερμού, ώστε να μη χτυπήσει.

«Ήταν η πρώτη φορά που έπεσα θύμα διάρρηξης. Και μάλιστα ενώ είχα λάβει μέτρα φύλαξης. Είχα και σεκιούριτι και συναγερμό, αλλά δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τους δράστες. Τα ίχνη παραβίασης είδαν γείτονες και ειδοποίησαν την αστυνομία και αυτή εμένα. Υπολογίζω ότι η ζημιά ήταν γύρω στις 4.000-5.000 ευρώ. Το χειρότερο είναι ότι παρά τα μέτρα προφύλαξης έχω την αίσθηση ότι είμαι απροστάτευτος», σημειώνει ο κ. Φυντικάκης και προσθέτει ότι «διαρρήξεις και κλοπές έχουμε κάθε μέρα στην περιοχή. Σίγουρα χρειάζεται να αυξηθούν οι περιπολίες των αστυνομικών, διότι εμείς ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το έχουμε κάνει».

Πηγή: seleo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα