«Γόνιμες οι συνθήκες για υλοποίηση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα»

Οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με έμφαση τον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και αποτελεί την επισφράγιση μίας εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίους μήνες. Στόχος, όπως

ανακοινώθηκε, είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας, στον τομέα των υποδομών, των συνδυασμένων μεταφορών αλλά και ευρύτερα, για τις οποίες τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο κ. Πάιατ συμφώνησαν ότι έχουν δημιουργηθεί γόνιμες συνθήκες, για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, επί των προαναφερθεισών προσπαθειών που γίνονται στην κατεύθυνση δημιουργίας στενότερης συνεργασίας, συμφωνήθηκε η τακτική επικοινωνία τους, προκειμένου να παρακολουθείται η πρόοδος και να δίδεται η απαραίτητη ώθηση στις επικείμενες επενδυτικές δραστηριότητες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα