Για πόκερ ξεκίνησε ο Κυριάκος και προέκυψε «μουτζούρης»

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται κατά της οικογενειοκρατίας». Το πιο σύντομο ανέκδοτο των τελευταίων μηνών δημοσιεύτηκε σε τίτλο ενημερωτικού site, με αφορμή τα όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως παράδειγμα αυτοδημιούργητου (;), δήλωσε αποφασισμένος να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα, εννοώντας φυσικά τον Κώστα Μπακογιάννη και όχι την αδερφή του,

Ντόρα.

Χωρίς να γνωρίζουμε αν πήρε ή όχι το «πράσινο φως» από το επικοινωνιακό του επιτελείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε στην παραπάνω δήλωση μόνο και μόνο για ν’ αφοπλίσει πολιτικά τον ανιψιό του, του οποίου οι «μετοχές» εντός της… γαλάζιας πολυκατοικίας έχουν φτάσει, όπως μαθαίνουμε, αρκετά ψηλά. Τα περί οικογενειοκρατίας είναι απλά για γέλια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι με αυτή του την απόφαση τράβηξε επικοινωνιακό «άσο», αλλά αργότερα θα καταλάβει, αν δεν το έχει ήδη αντιληφθεί, ότι το «χαρτί» που πήρε στα χέρια του ήταν ο Ρήγας «μπαστούνι» και το παιχνίδι δεν ήταν πόκερ, αλλά «μουτζούρης».

Γιατί; Διότι έβαλε απέναντι του όλους τους εν ενεργεία βουλευτές που προέρχονται από πολιτικά «τζάκια» ή τέλος πάντων έχουν συγγενική σχέση με πρώην βουλευτές, υπουργούς και πρωθυπουργούς, αλλά και αυτούς/ές που διεκδικούν για πρώτη φορά μια θέση στις «γαλάζιες» λίστες και είναι γιοι ή κόρες νυν και παλιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Κι έχουμε και λέμε: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γιος του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Όλγα Κεφαλογιάννη, κόρη του επίσης ιστορικού στελέχους και πρώην υπουργού της ΝΔ, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Χρήστος Δήμας, γιος του Σταύρου Δήμα, πρώην αντιπροέδρου της ΝΔ, πρώην επιτρόπου και υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεδίκογλου, Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ξάδερφος του Κώστα Καραμανλή και επίσης ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κώστας Καραγκούνης, γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Καραγκούνη, Κώστας Σκρέκας, γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Σκρέκα, Ιάσων Φωτήλας, γιος του παλαιού υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ασημάκη Φωτήλα, ενώ στο «κάδρο» μπαίνουν, όπως προαναφέραμε, κι αυτοί που προετοιμάζονται μήνες τώρα από τους γονείς τους για την πρώτη τους πολιτική «μάχη» και θεωρούσαν σίγουρο το «ΟΚ» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα μείνουν όλοι οι παραπάνω εκτός «γαλάζιας» κυβέρνησης ή η αποοικογενειοποίηση της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινά και θα τελειώνει στην οικογένεια Μπακογιάννη;

Οι ίδιοι δεν ξέρουν ακόμα. Περιμένουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα