Για απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ

«Αδιαπραγμάτευτη θέση των Ελλήνων ναυτικών, είναι διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του ΝΑΤ», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η ΠΝΟ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε άτυπη επιτροπή που θα προτείνει στον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης τις δραστηριότητες του Ταμείου -στα πλαίσια του Ν.4387/16- και ενεργοποίησης του άρθρου 73 για το νέο ενιαίο ταμείο ( Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης -ΕΦΚΑ).
Σύμφωνα με το άρθρο 73 του νέου νόμου Ν.4387/16

για το νέο ενιαίο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται το προσωπικό που παραμένει στο Ν.Α.Τ. για την άσκηση των μη ασφαλιστικών αρμοδιοτήτων των ταμείων αυτών.

Επίσης η διάρθρωση των υπηρεσιών του Ν.Α.Τ, οι αρμοδιότητες των οργανικών του μονάδων, οι κλάδοι από τους οποίους προέρχονται οι προϊστάμενοι αυτών, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη λειτουργία του καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Για τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασής τους οι υπάλληλοι που παραμένουν στο Ν.Α.Τ. υπάγονται στο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Κ.Α.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ, που αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στην προτεινόμενη επιτροπή, δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να θυσιασθεί το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο στο βωμό των σκοπιμοτήτων και των μνημονίων και προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει δυναμικά με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο Ν. 4387/16 για τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης –ΕΦΚΑ, με στόχο την επαναφορά της κωδικοποιημένης νομοθεσίας που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νόμου αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα