Γεννηματά: Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους (video)

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων και έκανε λόγο για κακοπαιγμένη παράσταση και «καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια».

«Σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Η πρώτη πράξη ήταν οι τυχοδιωκτικές ενέργειες Τσίπρα-Βαρουφάκη, που οδήγησαν

ένα βήμα πριν το grexit, στην απώλεια 86 δις ευρώ, στα capital controls, στο τρίτο μνημόνιο. Η δεύτερη ήταν η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου για 99 χρόνια και η ψήφιση μέτρων 9 δις ευρώ της Β’ αξιολόγησης. Και η Τρίτη σήμερα, με αυτή τη Συμφωνία που ανεβάζει τον λογαριασμό στα 14 δις ευρώ», τόνισε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε:

«Με το 4ο μνημόνιο, (από το 17 μέχρι το 21) χωρίς νομιμοποίηση, χωρίς χρηματοδότηση και με επιτροπεία από το ΔΝΤ. Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις και το λαθρεμπόριο ελπίδας, κλείνει οριστικά με την υπογραφή του κ. Τσίπρα σε αυτή την καταστροφική συμφωνία».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε τα πυρά της στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, ενώ σημείωσε πως «Τα έδωσε όλα συνειδητά στους δανειστές. Από το «go back κυρία Μέρκελ στο welcome home κυρία Μέρκελ». Σε λίγο θα της δώσετε και τα κλειδιά». Παράλληλα, η κ. Γεννηματά αναφορικά με το χρέος δήλωσε:

«Και όλα αυτά χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος και με μόνη την ελπίδα ότι «θα αποδώσει η πίεση της κας Λαγκάρντ στον κ. Σόιμπλε». Της κας Λαγκάρντ, που θα έδιωχνε το Φθινόπωρο, εκλιπαρούσε το Χειμώνα και κρέμεται πάνω της μπας και βγάλει το Καλοκαίρι. Εγκατέλειψαν την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησαν τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δις ευρώ (κέρδη από τα Ελληνικά ομόλογα), πήραν αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λένε στους δανειστές «δώστε ότι προαιρείστε» για να σώσουμε τα προσχήματα».

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως η Δημοκρατική παράταξη είναι «έτοιμη για την πραγματική Αλλαγή πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος, με νέα εθνική αυτοπεποίθηση, απέναντι στο φόβο, την ηττοπάθεια και την παραίτηση, με συνεννόηση απέναντι στις προκλήσεις και με εθνική γραμμή απέναντι στο διχασμό για την έξοδο από την κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα