Γενέθλια Βασίλισσας Ελισάβετ: Όλη η βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι (εικόνες)

Tα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα γύρω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθώς ξεκινούσαν οι λαμπροί εορτασμοί για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η μονάρχης έφτασε σε μια ανοιχτή άμαξα με το πρίγκιπα Φίλιππο στο πλευρό της , καθώς χιλιάδες Βρετανοί είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το θεαματικό έφιππο άγημα.

Σε δύο από τα μπροστινά άλογα της παρέλασης ξεχώριζαν ο γιος και ο εγγονός της, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Συνολικά, 1.600 στρατιώτες και 244 άλογα συμμετείχαν στην

παρέλαση κατά τη διάρκεια της τελετής ενώ εκατοντάδες ήταν οι ένοπλοι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την ασφάλεια στους δρόμους από όπου θα περνούσε η πομπή.

Στις φουσκωμένες θερμοκρασίες πολλοί στρατιώτες λιποθύμησαν στη ζέστη, με περίπου τρεις άντρες από το γήπεδο παρέλασης αφού ξεπεράστηκαν από τις συνθήκες πρηξίματος.

Λίγο αργότερα, όλη η βασιλική οικογένεια πλαισίωσε την Βασίλισσα στο μπαλκόνι για τον καθιερωμένο χαιρετισμό της στο λαό και τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Και φέτος πάντως δεν έλειψαν οι λιποθυμίες εξαντλημένων στρατιωτών που από λύγισαν από τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τον βαρύ εξοπλισμό. Τρεις στρατιώτες κατέρρευσαν σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα