Φωνές και κατάρες για το διπλό φονικό στην Κρήτη – «Έσπασαν» τα ισόβια

Ένοχο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε το δικαστήριο τον 54χρονο κρεοπώλη, ενώ αθώος κρίθηκε ο μικρότερος αδερφός του.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον πρόεδρο του δικαστηρίου και σύμφωνα με αυτή ο 54χρονος κρεοπώλης θα εκτίσει κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 23 χρόνων.

Στο άκουσμα της απόφασης υπήρξε ένταση από τους συγγενείς τόσο του Πρίαμου Ξυδάκη όσο και του Μανώλη

Σταυρουλάκη.

Ο κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Ξυδάκη σε δηλώσεις του ανέφερε: “Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται να επιβραβεύσει την οπλοφορία και την εγκληματική συνπεριφορά. Εύχομαι και ελπίζω η απόφαση αυτή να μην αποτελέσει θρυαλλίδα δυσάρεστων εξελίξεων. Αν κάτι τέτοιο συμβεί επλίζω οι υπεύθυνοι να έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν το λάθος τους”.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Χρ. Μαρκογιαννάκης, Γ. Περάκης, Γ. Στειακάκης και Γ. Κοκοσάλης χαρακτήρισαν δίκαιη την απόφαση επισημαίνοντας πως έρχεται να περισώσει το κύρος της δικαιοσύνης που είχε τρωθεί με την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε προτείνει την ενοχή του 54χρονου κρεοπώλη, για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Μανόλη Σταυρουλάκη και την απαλλαγή του νεαρότερου αδερφού του, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Υπενθυμίζεται πως τoν Ιανουάριο του 2014, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, είχε καταδικάσει τον 54χρονος κρεοπώλη, σε ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του, και τον αδερφό του σε 14 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του θύματος.

Κατάρες και φωνές

Η ένταση δεν άργησε να ξεσπάσει στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου. Οι συγγενείς των δυο θυμάτων περίμεναν τους δικαστές στους διαδρόμους. Και όταν τους είδαν, ξέσπασαν. Η οργή ξεχείλισε. Κατάρες και βρισιές εκτοξεύονταν.

Ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη, στρεφόμενος προς τους δικαστές φώναζε «το κρίμα στο λαιμό σου» και αποκαλούσε τους κατηγορούμενους φονιάδες.

Τουλάχιστον 40 αστυνομικοί βρίσκονται και σημείο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δεν επετράπη σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων να μπουν στο χώρο καθώς επικρατεί ηλεκτρισμένη κλίμα.

Πηγή: flashnews.gr, neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα