Φοιτήτρια μαχαίρωσε τον σύντροφό της αλλά αθωώνεται λόγω του «υπέροχου μυαλού» της

Μια η 24χρονη Λαβίνια Γούντγουορντ, φοιτήτρια στο κολέγιο Christ Church του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μαχαίρωσε τον σύντροφό της στο πόδι.

Όπως αναφέρει to BBC, η 24χρονη κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών του φίλου της, ο οποίος φοιτά στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Η πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια καρδιοχειρουργικής, κατά τη διάρκεια ενός καβγά κι ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών φέρεται να πέταξε ένα laptop,

ένα ποτήρι και ένα βαζάκι μαρμελάδα προς το μέρος του συντρόφου της, ενώ στη συνέχεια τον μαχαίρωσε στο πόδι.

Ενώπιον του Βασιλικού Δικαστηρίου της Οξφόρδης, η Γούντγουορντ παραδέχτηκε πως προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη, ωστόσο ο δικαστής Ίαν Πρινγκλ είπε πως θεωρεί ότι η επίθεση ήταν «εντελώς μεμονωμένη περίπτωση». «Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Θα ήταν πολύ αυστηρό να στείλουμε αυτή τη νέα και ικανότατη κοπέλα στη φυλακή και να της στερήσουμε το δικαίωμα να διακριθεί στον επαγγελματικό της τομέα. Αυτό που διέπραξε θα την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης, αλλά ο δικαστής εισηγείται να δοθεί χάρη στην εναγόμενη λόγω της εξαιρετικής ακαδημαϊκής της πορείας και σταδιοδρομίας. Το κολέγιο μάλιστα συμφώνησε να δεχθεί πίσω τη φοιτήτρια για να συνεχίσει τις σπουδές τον Οκτώβριο, διότι είναι ένα «υπέροχο μυαλό».

Keywords
Τυχαία Θέματα