Έτσι φαντάζεται το MIT μια πόλη στον Άρη (εικόνες)

Θόλοι και οικισμοί που μοιάζουν με δέντρα, δημόσιοι χώροι με φυτά και νερό αλλά και τούνελ – δίκτυα που μοιάζουν με ρίζες.

Κάπως έτσι φαντάζεται μια πόλη στον Άρη η ομάδα του ΜΙΤ που κέρδισε τον διαγωνισμό Mars City Design 2017, με θέμα τον σχεδιασμό βιώσιμων πόλεων στον κόκκινο πλανήτη για τον επόμενο αιώνα.

Σύμφωνα με το MIT

News, στους θόλους – οικισμούς θα μπορούν να ζουν μέχρι και 50 άνθρωποι, ενώ κάτω από αυτά θα εκτείνεται ένα δίκτυο τούνελ. Οι θόλοι ονομάστηκαν από την ομάδα «tree habitats» και θα παρέχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς χώρους και μέσα μεταφοράς σε άλλους οικισμούς σε μια κοινότητα που θα έχει 10.000 κατοίκους.

Αυτοί οι οικισμοί μάλιστα θα παρέχουν προστασία από την κοσμική ακτινοβολία ή τις πτώσεις μετεωριτών, ενώ κάθε οικισμός – δέντρο θα συλλέγει ενέργεια από τον ήλιο και μέσω αυτής θα μεταφέρει το νερό παντού.

Η ομάδα αποτελείται από 9 φοιτητές του ΜΙΤ από διαφορετικά τμήματα και ερευνητικές ομάδες με επικεφαλής τις Βαλεντίνα Σουμίνι, μεταδιδακτορική του ΜΙΤ, και τη βοηθό καθηγήτρια Κέιτιλιν Μίλερ, που διδάσκει στα τμήματα Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα