Εταιρεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την εμφύτευση microschip στους εργαζομένους της

Τα τσιπάκια θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να πληρώνουν για το φαγητό και τα ποτά τους στο κυλικείο της εταιρείας, αλλά και να ανοίγουν πόρτες, να κάνουν login στους υπολογιστές και να χρησιμοποιούν τα φωτοτυπικά μηχανήματαΑναμένεται πως πάνω από 50 εργαζόμενοι θα δοκιμάσουν τη νέα τεχνολογία εισάγοντας το τσιπ σε μέγεθος κόκκου ρυζιούΗ εταιρεία πιστεύει πως η «απόκτηση» microchip
θα είναι η νέα επόμενη μεγάλη τεχνολογική τάση

Η εταιρεία τεχνολογίας «Three Square Market», που βρίσκεται στο Wisconsin, ανακοίνωσε ότι θα είναι η πρώτη εταιρεία στις ΗΠΑ που θα δώσει τη δυνατότητα εμφύτευσης microchips στους εργαζομένους της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως αναφέρει η Independent, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να «αποκτήσουν» από 1η Αυγούστου ένα τσιπάκι σε μέγεθος κόκκου ρυζιού το οποίο θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Ωστόσο επισημαίνεται πως το πρόγραμμα θα είναι προαιρετικό.

Τα τσιπάκια θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να πληρώνουν για το φαγητό και τα ποτά τους στο κυλικείο της εταιρείας, αλλά και να ανοίγουν πόρτες, να κάνουν login στους υπολογιστές και να χρησιμοποιούν τα φωτοτυπικά μηχανήματα, με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσαν το κινητό τους τηλέφωνο ή μια πιστωτική κάρτα.

Παρόλο που ο καθένας θα δίσταζε να εμφυτεύσει ένα τσιπάκι κάτω από το δέρμα του, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν φαίνεται να έχουν ανάλογες ανησυχίες, αφού από τους 85 υπαλλήλους των κεντρικών γραφείων οι 50 θέλουν να συμμετέχουν στο project, όπως ανέφερε στο BBC, o αντιπρόεδρος διεθνούς ανάπτυξης Tony Danna.

Τα τσιπάκια θα χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις ανέπαφες κάρτες πληρωμής και στις εφαρμογές πληρωμής μέσω smartphone.

O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Todd Westby, ανέφερε ότι τα ίδια τσιπάκια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώνουν κινητά τηλέφωνα, για να δίνουν στοιχεία των επαγγελματικών καρτών αλλά και να αποθηκεύουν ιατρικές πληροφορίες.

Ο ίδιος τόνισε πως «αυτό θα συμβεί αναμφίβολα στο μέλλον και θέλουμε να συμμετέχουμε εξ αρχής», εξέλιξη που όπως είναι φυσικό εγείρει ερωτήματα και προκαλεί ανησυχία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα