Έρευνες για δωροδοκία και εξαγορά ψήφων για τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου κατηγορείται πως εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς για τους Ολυμπιακούς του ΡίοΣχέδιο εξαγοράς ψήφων διερεύνησαν από κοινού οι βραζιλιάνικες και γαλλικές αρχές

Κατηγορίες σχετικά με ένα σχέδιο αγοράς ψήφων για να κερδίσει το Ρίο ντε Τζανέιρο το δικαίωμα να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, διερεύνησε εισαγγελέας της Βραζιλίας, η οποία δήλωσε ότι «η πόλη εξασφάλισε την διοργάνωση,

παρότι είχε τις δυσμενέστερες συνθήκες για να την φιλοξενήσει σε σχέση με άλλες υποψήφιες πόλεις».

Η εισαγγελέας Φαμπιάνα Σνάιντερ προέβη σε αυτόν τον ισχυρισμό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα την κοινή έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τους γάλλους ομολόγους της.

Οι αρχές της χώρας της Νότιας Αμερικής ισχυρίζονται ότι μια ομάδα Βραζιλιάνων, υπό την ηγεσία του πρώην κυβερνήτη του κράτους του Ρίο, Σέρζιο Καμπράλ, πλήρωσε 2 εκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα για την ψήφο του Σενεγαλέζου Λαμίν Ντιάκ, πρώην προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδιών Στίβου (IAAF) και άλλοτε σημαίνοντος μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Ο γιος του Ντιάκ στο επίκεντρο υπόθεσης διαφθοράς

Παράλληλα, ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκανε σήμερα γνωστό ότι, σύμφωνα με τις έρευνες, ο γιος του Λαμίν Ντιάκ, Πάπα Μασάτα Ντιάκ, βρισκόταν στο επίκεντρο μιας μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς.

«Υπάρχουν αρκετές σαφείς ενδείξεις ότι έχουν γίνει πληρωμές σε αντάλλαγμα των ψήφων μελών της IAAF και της ΔΟΕ, σε ψηφοφορίες για την ανάθεση σε πόλεις μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων» πρόσθεσε.

Οι έρευνες αρχικά εστιάστηκαν στην ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα