Επιβεβαιώνει η Apple την εξαγορά του Shazam

H Apple ανακοίνωσε και επίσημα την εξαγορά της υπηρεσίας μουσικής αναγνώρισης Shazam.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί, αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Apple για να αποκτήσει την Shazam κατέβαλλε το ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg

πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές της Apple προσεγγίζοντας τα οικονομικά μεγέθη της εξαγοράς της Next Computer, η οποία σηματοδότησε την επιστροφή του Steve Jobs στην εταιρεία, το 1996. Εκείνη η εξαγορά θα κόστιζε με σημερινές ισοτιμίες περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Shazam κοστολογούνταν στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, κατά τον τελευταίο κύκλο προσέλκυσης επενδυτών, αλλά τα συνολικά έσοδα για το 2016 ήταν μόλις στα 54 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Νοέμβριο, η εφαρμογή Shazam είχε περί τους 175 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα, σε παγκόσμια κλίμακα, στις πλατφόρμες iOS και Android, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών App Annie. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά για το Shazam με 20 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον Νοέμβριο και τη Βρετανία να ακολουθεί με 4 εκατομμύρια χρήστες, για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το Shazam χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του smartphone ή του υπολογιστή για να αναγνωρίζει και να ταυτοποιεί οποιοδήποτε ηχητικό απόσπασμα και δίνει στον χρήστη πληροφορίες για το πού θα μπορέσουν να βρουν το συγκεκριμένο τραγούδι, δηλαδή σε μουσικές υπηρεσίες όπως το Apple Music ή το YouTube κλπ. Προφανώς η εξαγορά δίνει νέες προοπτικές και σε άλλα επίπεδα για την Apple αφού η ψηφιακή βοηθός Siri «συνεργάζεται» με το Shazam ήδη από το 2014.

Στη σχετική ανακοίνωση της Apple αναφέρεται ότι «Apple Music και Shazam ταιριάζουν απόλυτα» και ότι «υπάρχουν συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον». Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατόπιν των εγκρίσεων των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Πηγή: pestaola.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα