«Επίθεση» Ντε Μάζι κατά Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους

Σκληρές δηλώσεις κατά του γερμανού ΥΠΟΙΚΤόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται όλα τα διαθέσιμα μέσα για να γίνουν επενδύσεις

«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον κ. Σόιμπλε», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Φάμπιο Ντε Μάζι, οικονομικός εμπειρογνώμονας και ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke).

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συμφωνία του Λουξεμβούργου για την Ελλάδα

επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση διότι δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».

Ο αριστερός πολιτικός υπενθύμισε ότι το 90% των «δισεκατομμυρίων διάσωσης της Ελλάδας πάνε στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Είναι παράλογο να δίνονται σε μια υπερχρεωμένη οικονομία νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και ταυτόχρονα να φροντίζουν με τις επιβαλλόμενες περικοπές να μην εξοικονομούνται επαρκή έσοδα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ντε Μάζι τόνισε ότι αντί όλων αυτών «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους της» και «όλα τα διαθέσιμα μέσα για να γίνουν επενδύσεις». «Θα πρέπει επίσης να επιτραπεί η αναχρηματοδότηση ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα