Επιστρέφει το γκραν πρι της Τουρκίας

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα επιστρέφει στην Τουρκία, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ του πρόεδρου της γειτονικής χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του αθλήματος, Τσέις Κάρεϊ.

«Είχαμε μία συνάντηση στην Άγκυρα, ανάμεσα στον πρόεδρό και τον επικεφαλής της Liberty Media, τον οποίο κάλεσα προσωπικά στην Τουρκία. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως οι συναντήσεις πήγαν πολύ καλά και έχουμε καταρχήν

συμφωνία. Ωστόσο ακόμα δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαια», δήλωσε σχετικά ο διαχειριστής της πίστας της Κωνσταντινούπολης, της «Istanbul Park», Βουράκ Ακ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάλογες συζητήσεις για την επιστροφή της Φόρμουλα Ένα στην Τουρκία είχαν γίνει και το 2013, ωστόσο τα 26 εκατ. το χρόνο που ζητούσε ο τότε ιδιοκτήτης της Φόρμουλα, Μπέρνι Εκλεστόουν, είχαν κριθεί απαγορευτικά.

Τώρα, όμως, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, Liberty Media ζητάει πολύ λιγότερα χρήματα και η οριστική συμφωνία πρέπει να θεωρείται γεγονός. Οι Τούρκοι μάλιστα κάνουν λόγο για επιστροφή στο πρόγραμμα από το 2018, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα