Επαφές Τσακαλώτου με αξιωματούχους – «Εφικτή μία συνολική συμφωνία τον Φεβρουάριο»

Στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Θεσμών και στην επίτευξη σημαντικής προόδου στο τομέα της δεύτερης αξιολόγησης έως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου στοχεύει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη με τους Μισέλ Σαπέν και Πιέρ Μοσκοβισί αντίστοιχα, ενώ σημειώνεται ότι την Πέμπτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες και το Euroworking Group.

Πιστή

στη δέσμευσή της για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δηλώνει ότι παραμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ πηγές της ευρωζώνης εκτιμούν ότι εάν προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή των προαπαιτούμενων, η τελική ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι τα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) αναμένεται να συνεδριάσουν εντός του Ιανουαρίου προκειμένου να ανάψουν το πράσινο φως για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αφορούν στο ελληνικό χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα