Εντείνονται οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα – Με άλογα οι διαδηλωτές (εικόνες)

Η αστυνομία έκανε για ακόμη μία φορά χρήση χημικών και δακρυγόνωνΤουλάχιστον 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα

Συνεχίζονται για ακόμη μία μέρα οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα κατά του προέδρου τους, Νικολάς Μαδούρο.

Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας διαδήλωσαν σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα ακόμη και άλογα, ενώ η αστυνομία έκανε για ακόμη μία φορά έντονη χρήση χημικών, αλλά και δακρυγόνων.

Οι δυνάμεις του στρατού από την άλλη, εμπόδισαν τους διαδηλωτές

να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στο Καράκας, ο στόχος των διαδηλωτών ήταν να αποκλείσουν 25 χιλιόμετρα μίας πολύ σημαντική λεωφόρου, που οδηγεί στην παράκτια πόλη του Βάργκας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις όμως έσπασαν την πορεία χρησιμοποιώντας βία και δακρυγόνα.

Από την έναρξη των διαδηλώσεων, που συγκλονίζουν την χώρα εδώ και 6 εβδομάδες, από τις αρχές Απριλίου, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας οργανώνει κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών, από πορείες με κεριά, έως διαδηλώσεις γυναικών, μουσικών και γιατρών.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές από τον Απρίλιο, μεταξύ αυτών διαδηλωτές, υποστηρικτές της κυβέρνησης, απλοί περαστικοί και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας. Εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί και συλληφθεί.

Οι τελευταίες διαμαρτυρίες στη Βενεζουέλα ξέσπασαν όταν το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε αποφάσεις που απομάκρυναν τις εξουσίες της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνικής Συνέλευσης.

Το δικαστήριο αργότερα παρεκκλίστηκε εν μέσω διεθνούς κατακραυγής, αλλά οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν αφού Μαδούρο ζήτησε την αναθεώρηση του συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα