Ένα κινητό «αντι-smartphone» που δεν κάνει τίποτα άλλο εκτός από κλήσεις (video)

Ενώ οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε όλο τον κόσμο έχουν επιδοθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» για το ποιος θα λανσάρει στην αγορά το πιο εξελιγμένο smartphone ή αυτό που θα λειτουργεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μια startup από το Μπρούκλιν έχει μια τελείως διαφορετική πρόταση.

Ένα κινητό τηλέφωνο στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας, το οποίο δεν κάνει απολύτως τίποτα εκτός από το να δέχεται και να πραγματοποιεί κλήσεις. Καμία σχέση με smartphone, δηλαδή, αφού ούτε συνδέεται στο ίντερνετ, ούτε διαθέτει εφαρμογές, ούτε βγάζει φωτογραφίες και βίντεο. Πρόκειται για το Light

Phone, ένα «αντι-smartphone» που δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να απεξαρτηθούν από τα smartphones.

Happy New Year friends! Much love from the Light Phone family

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Your Phone Away From Phone✨ (@thelightphone) στις Ιαν 1, 2017, 6:56μμ PST

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εμπνευστές του μίνιμαλ Light Phone, Joe Hollier και Kai Tang το κινητό σχεδιάστηκε «για να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν λιγότερο» και για να «ακουστεί ξανά ο άνθρωπος στον τρελό κόσμο της τεχνολογίας«.

Και η ίδια η συσκευασία του κινητού εκφράζει τη φιλοσοφία της ομάδας που το δημιούργησε: πρόκειται για ένα βιβλίο με φωτογραφίες «τις οποίες θα μπορούσε να δει κανείς αν σήκωνε το κεφάλι του από την οθόνη», όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του.

It’s not just a phone, it’s a way to experience life.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Your Phone Away From Phone✨ (@thelightphone) στις Δεκ 6, 2016, 8:02πμ PST

Keywords
Τυχαία Θέματα