Εκτροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες με τουλάχιστον 21 τραυματίες (εικόνες – video)

Ατύχημα με ένα φορτηγό και ένα λεωφορείο γεμάτο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνέβη το πρωί της ΠαρασκευήςΑπό την ανατροπή τραυματίστηκαν τουλάχιστον 21 μαθητές και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχήςΔεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους

Στα νοσοκομεία των Σερρών, της Καβάλας και της Δράμας μεταφέρθηκαν οι τραυματίες μαθητές και συνοδοί τους, που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο ανετράπη το πρωί στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας, κοντά στο χωριό Αγγίστα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον

21 άτομα, ανάμεσά τους παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, μεταφέρθηκαν στα παραπάνω νοσοκομεία, οι περισσότεροι με τραύματα, που δεν εμπνέουν όμως ανησυχία, και κάποιοι για προληπτικούς λόγους προκειμένου να εξεταστούν. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα.

Το λεωφορείο μετέφερε μαθητές από το Βαμβακόφυτο Σερρών.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών και 17 ενήλικες, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, ενώ προορισμός τους ήταν η Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Άλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

Η ανατροπή έγινε λίγο πριν τις εννέα το πρωί κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Σερρών, ενώ επί τόπου έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, περιπολικά της Αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα