Ειρωνεία: Οργάνωση διάσωσης προσφύγων κλήθηκε να βοηθήσει το πλοίο του ρατσισμού

Το πλοίο C-Star, το οποίο έχουν ναυλώσει Ευρωπαίοι ακροδεξιοί με σκοπό να εμποδίσουν τη έλευση μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, κλήθηκε να βοηθήσει ένα διασωστικό πλοίο της γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωση Sea-Eye.

H Sea-Eye, μαζί με άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, προσφέρει βοήθεια σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται καθ’οδόν για τις χώρες της ΕΕ.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης, Michael Buschheuer, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε πως η ιταλική ακτοφυλακή ζήτησε από

το πλοίο του να κινηθεί προς το C-Star, επειδή βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Το C-Star είναι σε κίνδυνο και είμαστε πιο κοντά απ’ όλους, οπότε αυτή τη στιγμή έχουμε χαράξει ρότα για να τους φτάσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Το πλοίο φαίνεται να αντιμετωπίζει μηχανική βλάβη ενώ οι ακροδεξιοί που επιβαίνουν σε αυτό, αρνήθηκαν τη βοήθεια λέγοντας πως δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, υποστηρίζοντας ότι απλώς σταμάτησε να λειτουργεί η κύρια μηχανή του λόγω ενός μικρού τεχνικού προβλήματος.

«Αν δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και είναι απλά η μηχανή, είναι ειρωνεία. Αλλά ένα πλοίο σε κίνδυνο δεν είναι ποτέ αστείο», σημείωσε ο Buschheuer.

Το πλοίο αυτό των 40 μέτρων ήδη αντιμετώπισε δυσκολίες από τις αρχές της Διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο και κατά την πρώτη του προσπάθεια να ανεφοδιαστεί στην Κύπρο.

Εμποδίστηκε να ανεφοδιαστεί επίσης στην Ελλάδα και είχε ακινητοποιηθεί στην Τυνησία.

Πάνω από 14.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται από το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα