Έγιναν οι πρώτες κληρώσεις για σημαιοφόρους στην Κοζάνη – Αντιδράσεις από γονείς

Από την Κοζάνη ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την επιλογή των σημαιοφόρων των παρελάσεων με από κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία τους.

Συγκεκριμένα, ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κληρώσεις στην Κοζάνη για την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην επέτειο απελευθέρωσης της περιοχής στις 11 Οκτωβρίου.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από μία μερίδα γονέων στο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης,

καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, κληρώθηκε μαθητής αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει χαμηλότερη επίδοση στα μαθήματα σε σχέση με τους συμμαθητές του.

Όπως αναφέρουν στο Kozanimedia γονείς μαθητών, σκέφτονται ακόμη και το να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, με τους ίδιους να εστιάζουν κυρίως στη χαμηλή βαθμολογία του εν λόγω και όχι στην καταγωγή του από τη γειτονική χώρα.

Παρ’ όλα αυτά δε λείπουν και οι γονείς εκείνοι που χρησιμοποιούν ως «επιχείρημα» την καταγωγή του παιδιού από την Αλβανία, ζητώντας να μην είναι εκείνος ο σημαιοφόρος.

Ο εν λόγω μαθητής θα είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του τόσο στην παρέλαση της 11ης, όσο και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα