Εδώ και βδομάδες προετοίμαζε την επίθεση στο Μανχάταν, ο Ουζμπέκος μακελάρης

Οκτώ νεκροί και 12 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μανχάταν. Την επίθεση διέπραξε, στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφούλο Σαΐποφ, που βρίσκεται στις ΗΠΑ από το 2010.

Ο Σαΐποφ διέπραξε την επίθεση «στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους», Την προετοίμαζε εδώ και «πολλές εβδομάδες», έγινε σήμερα γνωστό από τον υπαρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζον Μίλερ.

Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης ένα χειρόγραφο

σημείωμα, γραμμένο στην αραβική γλώσσα, όπου γίνεται αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος. «Είχε γραμμένα σύμβολα και λέξεις. Όμως η ουσία του μηνύματος ήταν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ζήσει αιώνια» διευκρίνισε ο Μίλερ. Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι ο δράστης φαίνεται πως «ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες» που έχει αναρτήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η τζιχαντιστική οργάνωση σχετικά με τη διάπραξη αυτού του είδους της επίθεσης.

Ο 29χρονος «συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί» στις ΗΠΑ, είχε πει νωρίτερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο οποίος χαρακτήρισε το νεαρό άνδρα «μοναχικό λύκο».

Τα θύματα

Τα θύματα προέρχονταν από πολλές χώρες. Μια Βελγίδα, από το Ροσελάρε και πέντε Αργεντινοί, παλιοί συμμαθητές που γιόρταζαν την 30η επέτειο αποφοίτησης κι έρχονταν από την πόλη Ροζάριο, βρίσκονται μεταξύ των 8 νεκρών. Δύο Αμερικανοί πολίτες επίσης σκοτώθηκαν, όπως έγινε γνωστό από τον αρχηγό της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, τον Νταν Νίγκρο.

Στην επίθεση τραυματίστηκαν 12 άνθρωποι. Μεταξύ των εννέα ανθρώπων που παραμένουν υπό νοσηλεία, οι τέσσερις είναι πολύ σοβαρά τραυματίες, η κατάσταση της υγείας τους ωστόσο είναι σταθερή και οι υπόλοιποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα