Εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Ρωσία για να μην προβληθεί η ταινία «Ματίλντα»

Άγνωστοι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα και πέταξαν προκηρύξεις που έγραφαν «Για τη Ματίλντα, θα καούν!»Η πρώτη προβολή της Ματίλντα αναβλήθηκε για «τεχνικούς λόγους»

Αντιδράσεις από φανατικούς Ορθόδοξους έχει προκαλέσει η ταινία «Ματίλντα» του ρώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, που έχει ως θέμα το ειδύλλιο του τσάρου Νικολάου Β’ με την διάσημη τότε μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια.

Σήμερα το πρωί έξω από το γραφείο του δικηγόρου του ρώσου σκηνοθέτη, Κονσταντίν Ντομπρίνιν, άγνωστοι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα πετώντας προκηρύξεις που έγραφαν «Για

τη Ματίλντα, θα καούν!». Ο Ντομπρίνιν δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα που πυρπολήθηκαν δεν ανήκαν σε κανέναν από τους δικηγόρους του γραφείου του.

Τους εμπρησμούς καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι «συνιστούν εξτρεμιστικές πράξεις» οι οποίες πρέπει να καταδικαστούν με τον πιο αυστηρό τρόπο», ενώ τους συνέδεσε με τις συζητήσεις που γίνονται για το περιεχόμενο της ταινίας «Ματίλντα».

Η πρώτη προβολή της στη Μόσχα που είχε προγραμματισθεί για τις 11 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο «Ιλιουζιόν», αναβάλλεται για «τεχνικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Sarafan PR που έχει αναλάβει την διανομή της.

Αργότερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως η πρώτη προβολή της ταινίας στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου.

Απειλές στον σκηνοθέτη

Η σημερινή περίπτωση εμπρησμού που σχετίζεται με την ταινία «Ματίλντα» δεν είναι η πρώτη. Ο σκηνοθέτης Αλξέι Ουτσίτελ έχει δεχθεί απειλές από τους ακτιβιστές της οργάνωσης « Χριστιανικό Κράτος η Αγία Ρωσία», η οποία μεταξύ άλλων έχει απαιτήσει από τους κινηματογράφους της Ρωσίας να μην προβάλουν την ταινία «Ματίλντα», επειδή προσβάλει τα θρησκευτικά ήθη και αμαυρώνει το κύρος της τσαρικής οικογένειας.

Η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους όλης της Ρωσίας έχει προγραμματισθεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Νικόλαος Β΄αγιοποιήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με το όνομα «Άγιος Νικόλαος ο το Πάθος Φέρων».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα